Hvorfor ikke ringe og få et tilbud?

Umahro Cadogan, kendt bl.a. fra ‘køkkenrevolution’-bøgerne, opfordrede mig til at lave min juleand på en lidt anderledes måde.

Det er en opskrift han har udviklet på i flere år, og jeg var solgt til stanglakrids da jeg prøvede den af! Den er simpelthen SÅ lækker og helt fantastisk, især her i juletiden!

 

Rigtig god fornøjelse og lad mig det gerne vide, hvad du synes. Det er en opskrift i løbende udvikling, så kom gerne ind på Facebook, og fortæl hvad du har gjort ved opskriften for at gøre den til din egen!

Langtidsstegt juleand – pulled duck

  • 1 stk økologisk andesteg
  • Andefyld efter dine egne traditioner
  • salt og peber
  • revet appelsinskal samt saft
  • vanilje
  • tamarisovs
  1. Sæt din and på en rist og kom lidt vand i bunden af en bradepande. Sæt anden ind i ovnen ved 75 grader i en varmluftovn i 24 timer. Den bliver helt fantastisk mør, så den næsten falder fra hinanden. Kødet bliver som pulled pork, vinger og lår kan du rykke fra hinanden uden videre. Jeg er selv KÆMPE fan af de lækre, smukke, økologiske vildænder fra Gothenborg. 

  2. Fyld anden med det fyld du foretrækker. Mit fyld er helt traditionelt og består af syrlige æbler, gerne Filippa-æbler fra haven, svesker, skalotteløg, salt og peber.

  3. Anden gnides ind i salt, peber, vanilje, revet appelsinskal, appelsinsaft og tamari-sovs. Tamari er en sojasovs, som både giver en flot farve til skindet og en fyldig umami smag til sovsen. Undervejs suges saften op fra bradepanden og hældes ud over skindet, for at undgå anden bliver tør.

  4. Når du drøner anden i ovnen allerede dagen inden, får du ikke bare en velstegt, mør and, men du har også glæden af en liflig duft af jul og juleand allerede fra d. 23. december. Hvis du ønsker du et sprødt skind, så giv det 5 min. under grillen

Cook & Talk bringer samtalen i højsædet under dit events, mens vi tryller i køkkenet.